Melodifestivalen odds 2017

Går du i tankarna på att lägga ett spel på vinnaren av Melodifestivalen 2017? Då gäller det att ha tungan rätt i mun! Innan du satsar pengar på schlagerfestivalen rekommenderar vi dig att jämföra aktuella Melodifestivalen odds. Vilket bidrag är favorit att ta hem segern och representera Sverige i Eurovision Song Contest i maj?

Inför deltävling 1 är Loreen knapp favorit att ta hem segern i årets schlagerfestival, men det är inte alltid som den topptippade artisten vinner, speciellt inte då folk ännu inte kunnat lyssna på låtarna. Inför deltävling 1 2015 var Frans bidrag ”If I were sorry” i botten och inte alls topptippat, och vi vet hur det slutade den gången.

En rekommendation när du spelar på vinnaren av Melodifestivalen 2017 är att spela när du hört samtliga låtar i tävlingen. Att lägga ett spel på bara ett namn är lite som att spela på roulette. Vilken siffra eller färg väljer jag?  

Melodifestivalen 2017 drar igång den 4:e februari i Göteborg som står som värd för deltävling 1. Därefter följer ytterligare tre deltävlingar i Malmö, Växjö och Skellefteå innan Mellocirkusen styr till Linköping där Andra Chansen skall avgöras. Slutmålet i tävlingen är Friends Arena i Solna där den stora finalen går. Vilka 12 bidrag som kommer delta där står ännu skrivet i stjärnorna!

Kvinna, man eller grupp?

Blir det en kvinna, man eller grupp som kommer försvara de svenska färgerna i Kiev, Ukraina som står värd för Eurovision Song Contest 2017? De två senaste åren har det varit manliga segrare: Måns Zelmerlöw och Frans. 2015 vann en kvinna: Sanna Nielsen.  

Om vi tittar tillbaka på samtliga Melodifestivalen-vinnare från 2000 och framåt är facit följande:

Manliga vinnare: 6 gånger

Grupp: 4 gånger

Kvinnliga vinnare: 7 gånger

Efter Måns och Frans segrar 2015 och 2016 har det hårdnat rejält mellan kvinnliga och manliga segrare i Melodifestivalen. De manliga har 6 segrar mot kvinnligas 7 segrar. Vad gäller grupper har dessa vunnit 4 gånger under 2000-talet.

26 Jan 2021